Нашият съгражданин художникът Володя Казаков е отличен с почетен диплом и юбилеен албум “70 години Великотърновски художници. Наградата е за творбата му “Пейзаж II“, която участва в традиционната изложба “Есенен салон на великотърновските художници“, подредена в изложбени зали “Рафаел Михайлов“ – Велико Търново.


Мащабната експозиция е част от културния календар на Старопрестолния град и се осъществява със съдействието на Община Велико Търново. Володя Казакав е един от двамата художници, извън великотърновския регион, удостоени с награда за творчески постижения. Другият е чужденец – Али Рушди от Египет, който също е сред участниците в тазгодишното издание на изложбата.


“Есенни салони на великотърновските художници“ представя и обединява ежегодно в едно пространство творби от различни поколения. Тази година участниците са 89, като някои от тях представят по няколко произведения. Освен традиционните техники – живопис, графика, скулптура, стъкло и др., в изложбата има  и инсталационни творби. 


Есенният салон е и възможност за дебют на млади и креативни творци, които Представителството на СБХ във Велико Търново привлича и стимулира за участие в културния живот на града.