На този етап няма да има промени в ръководството на общинската администрация. Това заяви кметът Иван Гавалюгов в отговор на наш въпрос по време на първия за този мандат брифинг с местните медии. 


“Разбира се, ако на някакъв етап се наложи по някаква обективна причина, промени ще има. Но това е екипът, с когото съм започнал преди осем години. Мисля, че резултатите са положителни и съответно ще работя с този екип“, коментира кметът Гавалюгов.


Засега не се предвиждат и промени в екипа на кметските наместници, които се назначават от общинския кмет. 


“Както към себе си и ръководството на община Ботевград, така и към всички служители на общинската администрация, защото кметските наместници са част от тях, имам съответните препоръки и желание за подобряване на работата. В момента, в който преценя, че някой от кметските наместници не се справя достатъчно добре или има по-добър вариант, имам тези правомощия да прибегна до смяна“, коментира Иван Гавалюгов.


По традиция от предходните мандати кметът Гавалюгов е провел работна среща с кметските наместници и кметовете на големите села. “Пожелах им успех и продължихме в работен режим. Коментирахме конкретни проблеми, свързани с предстоящия зимен сезон. Надявам се начинът на комуникация да бъде подобрен. Влизаме в новия мандат с ясната идея какво трябва да правим и да решаваме като проблеми. Очаквам от тях бързо сформиране или актуализиране на обществените съвети по населените места, за да могат да бъдат изготвени предложения относно бюджета за следващата година, който предстои да бъде оформен през следващите седмици. Надявам се, че тази година няма да има забавяне на държавния бюджет, за да можем и ние навреме, през януари месец, да приемем общинския бюджет. Ние трябва да го изготвен през декември.


Всъщност това са едни от първите задачи – сформиране на обществени съвети и обсъждане на проблеми на съответното населено място и заявяване на най-необходимите инфраструктурни подобрения и ремонти, които се налагат. Макар че ние ги знаем, разбира се, но все пак искам мнението на хората от селата чрез кметовете и обществените съвети, които, надявам се, да имат широка представителност  по отношение на населението в дадено населено място. Разбира се, с ясната идея, че не всичко може да бъде изпълнено в една бюджетна година. Така че отново по приоритети ще заложим обекти във всяко едно населено място, обясни кметът Иван Гавалюгов. –Продължаваме да изпълняваме обекти, които сме заложили в предходния мандат. Времето вече става малко по-променливо. Убеден съм, че ще завършим всичко това, което сме започнали в рамките на този строителен сезон“, допълни той.