Златин Георгиев, Левски: Изиграхме добър мач, причината за нещо повече бе късата ни ротация. Борихме се до края, но направихме и много елементарни грешки. Младите момчета дадоха няколко топки в ръцете на съперника, те вкарваха лесни кошове, това го отдавам на младостта им. Ние играем добър баскетбол, вече цяла година. След напускането на двама играчи отборът още повече се сплотява. Не знам докога отборът ни ще издържи при така създалата се ситуация. Дано се намери спонсор колкото се може по-бързо. Да, имам оферти от други отбори, но засега съм стопирал всичко. И се борим да спасим Левски. Ако не се получи, тогава ще мислим.


Йордан Минчев, Балкан: Беше доста трудно. Завръшането в Левски на Зейн Ноулс наистина направи разлика в днешния мач. Радвам се, че второто полувреме успяхме да го ограничим. и поради това успяхме да победим. За самия мач - мисля, че и двата отбора подходиха доста лежерно, играха бавно. Може би заради това, че наближават празници. Добре, че победихме. В Балкан се адаптирах много лесно, момчетата са добри. Тук се работи изключително приятно. Преди да дойда в Балкан, имах още няколко опции. Взех си почивка от две седмици, за  да обмисля ситуацията и да взема най-доброто решение за мен. Балкан ми се стори доста добра опция. Целите ми с Балкан са, естествено, шампионската титла, както и купата на България. А и добро представяне в европейския турнир.


 


Петър Златанович: Доста труден мач за нас. Най-важното е обаче спечелването на две точки. Искам да благодаря на публиката, защото не винаги се създава такава атмосфера. И от друга страна да им се извиня за така трудно постигнатата победа, въпреки че Левски въобще не е толкова слаб  тим, колкото може би някои си мислеха.  Двама играчи ги напуснаха, но този, който дойде, ни вкара 16 точки. Подценяване в никакъв случай не е имало. Мартин Сотиров не игра, тъй като получи лека болка в гърба и решихме да не рискуваме.  Играем доста меко, особено в защита, и върху това трябва да работим, за да го коригираме. Трябва да се фокусираме върху това на тренировките, за да може да се подобри по-бързо.


 


Димитър Ангелов: Казах на играчите преди мача, че нямаме избор. Ние сме Левски и сме задължени цял мач да се борим. Имаме проблеми в отбора, знаете каква е ситуацията, но момчетата показаха за пореден път, че имат морал и големи сърца. Смятам, че допуснахме някои леки грешки от младите играчи, иначе мачът можеше  да е и в наша полза. Въпреки че ни напуснаха двамата американци, идването на Зейн ни помогна много и ще продължи да ни помага. И с връщането на Лъчезар Димитров мисля, че на никой от отборите няма да им е лесно. Той вече тренира от десет дни. Засега нямаме индикации, че още играчи ще напуснат отбора. Ще видим какво ще се случи след Нова година. Не е моя работа да говоря, но информацията, която имам от господин Папазов е, че разговорите са доста напреднали и има голяма вероятност нещата да се случат. Но, нали знаете, докато нещата не са готови стопроцентово, докато няма подписан договор, нищо не е сигурно.  Ако не се получи, говорил съм с момчетата и смятам, че с този състав можем да завършим сезона.