По традиция в последната събота на януари се проведе „Етрополската литературно-музикална зима“. Участници в три възрастови групи изпратиха новите си творби в раздели поезия, проза, хумор и авторска песен. За първи път тази година наградата на публиката  бе определена чрез онлайн гласуване на Фейсбук страницата на Народно читалище „Тодор Пеев-1871”.


Безспорен фаворит тази година стана стихотворението „Свети Атанас“ на седмокласничката Диана Минчева. Творбата спечели  първо място при участниците от 7-ми до 12-ти клас, наградата на публиката и специалната награда на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе. Съвпадение между първа награда на жури и награда на публиката имаше и при най-малките поети за „Зимата дойде“ на четвъртокласничката Карина Цекова. С втори награди в същите възрастови групи са  Елеонора Павлова със стихотворението „Коледа е вече“ и Йоана Колева с  „Ти си моето момче“. Третото място бе за „Снежна гатанка“ с автор София Байер и „Погледни ме“ на Вивиана Георгиева. 


В раздел „Проза“ при учениците до 12 клас първата награда е за разказа „Тя“ на Деана Атанасова, а третото място е за „Един ден от смешното ни приключение в Барселона“ и Велислава Тодорова.


При поетите над 18 години награди взеха Светлана Бошов, Виолета Томова, Иван Иванов, Наталия Ножарова, Марин Кубетски и Пламен Глогов.


Децата от Детска градина „Звънче” изпълниха прекрасно единствената музикална творба, участваща в конкурса – „О, да – красива е родината”. Създател на музиката и текста на песента е  Радка Толева, аранжиментът е на Даниел Борисов.


В музикалните паузи публиката се наслади на популярни песни от етрополски автори в изпълнение на ВГ „Оренда” с ръководител Петя Цекова, както и на великолепни изпълнения на пиано на Мария Нинова и Стефани Овчарова от класа на Цветанка Николова към НЧ „Тодор Пеев – 1871”, гр. Етрополе.


Официални гости на събитието в Малкия читалищен салон бяха зам.-кметовете на Община Етрополе Станка Димитрова и Ивайло Георгиев заедно с хора от техния екип, председателят на читалището Христо Андреев и депутатът от 49-то народно събрание Марин Маринов.


Източник: Общината