Общинска администрация – Етрополе напомня на гражданите, че продължава кампанията по събиране на местните данъци и такси за 2024 г.


До 30 април 2024 г. собствениците на недвижими имоти и моторни превозни средства могат да платят годишните си данъци с 5% отстъпка, ако цялата сума се внесе наведнъж. Хората, които изберат тази възможност, ще си спестят и средства, и време, съветват служителите. Ако собствениците предпочитат да плащат местните си данъци и такси на части, крайният срок за това, без да им се трупат лихви, е 30 юни 2024 г.


 От отдел „Местни данъци и такси“ уведомяват физическите и юридическите лица с просрочени задължения към Община Етрополе, че крайният срок да се издължат е 29 февруари 2024 г. При неспазване на този срок ще бъдат предприети действия, визирани в чл.182, ал.3 от ДОПК, а именно:


-  поставяне на видно място съобщение за лицата, неплатили в срок задължението си;


 разгласяване чрез бюлетин или чрез средствата за масово осведомяване списък на длъжниците с неуредени публични задължения.


Следващата стъпка е предприемане действия за принудително събиране.


Всички публични задължения се заплащат на касите в Общинския център за информационно обслужване на гражданите на І етаж в сградата на Община Етрополе.