Ученици от проекта „Да направим филм“ споделиха вълнението си от извоюваните награди на медиен фестивал в Рим в предаването 100% Будни по БНТ.


Участниците Йоан-Марин Пенков от СУ „Христо Ясенов" - Етрополе и Даниела Венкова от СУ „Саво Савов" разказаха за постиженията в създаването на филми за фестивала „Арлекин“ и какво за тях е изкуството. 


Йоан-Марин Пенков, представител на екипа от Етрополе, разказа пред зрителите за емоцията по създаването на филм, който представя професии в минния бранш.


За него работата по проекта е дебютна в областта на филмопроизводството и той е щастлив, че с екипа му са спечелили награда от младежкия медиен фестивал „Арлекин“ в Рим.


 „Във филма показахме местния рудник и имахме възможността да разкажем за пет професии от минната индустрия по съвместния проект на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и Сдружение „Арлекин“– сподели Йоан-Марин Пенков. „Благодарение на проф. Цоло Вутов е организирана втора част на съвместния проект и тази година ще бъдат представени и други професии от минната индустрия“, допълни той.


Даниела Венкова, ученичка представител на творческия екип от Средногорието, призна, че  участието и в проекта е било много полезно и  интересно, защото „трябваше да  работим заедно в екип, макар, че сме от различни градове“.


Цялото интервю можете да гледате тук:


https://bnt.bg/news/kakvi-postizheniya-pozhana-balgariya-na-mezhdunarodniya-mladezhki-medien-festival-arlekin-v-rim-v364760-327653news.html