Официалната церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от Випуск 2023 на Техническия колеж в Ботевград към Технически университет - София. По традиция домакин на събитието беше Исторически музей - Ботевград.


21 абсолвенти получиха дипломите си за завършено висше образование. Много показателно за нивото на завършващите е, че 19 от абсолвентите, което е над 90%, продължават да учат в по-висока степен.


В обръщението си към абсолвентите доц. д-р Татяна Иванова - ръководител на катедра „Електроника и електроенергетика“ към ТКС, с удовлетворение обяви високия среден успех за випускa - Много добър 4.78.


Заместник ректорът на Техническия университет - доц. д-р Росен Радонов, също приветства абсолвентите и връчи мечтаната диплома на първенците на випуска – Марио Андреев, Диана Александрова, Цветелина Делина, Миглена Василева и Галина Димитрова. Той подчерта, че специалността „Приложна електронна и компютърна техника“, която завършват, е много актуална и дава многобройни възможности за професионална реализация.


Председателят на Общото събрание на Техническия университет и дългогодишен директор на Колежа - проф. Ивайло Ганев, поздрави абсолвентите с получаването на диплома за завършена степен, "което е доказателство за придобити знания и умения, както и признание за положените усилия и постоянство".


Спонсори на церемонията бяха Интегрейтид микро-електроникс и Сенсата технолоджис. Техни представители връчиха предметни и парични награди на отличните студенти, както и на абсолвентите, работещи в двете компании.