Публикуваме поздравителния адрес от кмета Иван Гавалюгов до културните и просветните дейци, и до жителите на Община Ботевград:


УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ  И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,


Приемете моите сърдечни благопожелания по случай 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! 


Днес тържествуват едни от най-изконните ценности, които сплотяват и обединяват българския народ! На този ден отдаваме почит към създателите на българската азбука и към хилядите обществени просветители, които под различни форми допринасят за по-светлото бъдеще на нашата страна! Засвидетелстваме уважение към хората, които посвещават живота и делото си на знанието, културата и отстояването на духовността и традициите! 


Стремежът към интелектуално развитие е висша цел, към която обществото ни се стреми, благодарение на Вашия труд и усилия. 


Пожелавам Ви изворът на вдъхновение в ума и сърцата Ви никога да не пресъхва! Бъдете обединители и винаги помнете, че зрънцето знание, което посявате днес, ще се превърне в тежък житен клас утре! Съхранявайте българщината и предавайте нататък посланията за родолюбие, защото те са двигателят за развитие на всяко успешно общество!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


С уважение,


ИВАН ГАВАЛЮГОВ 


Кмет на Община Ботевград


24.05.2023 г.