Талантливият юноша на Балкан Александър Гавалюгов ще прави компания на Константин Костадинов в престижния тренировъчен камп в Тревизо преди Драфт 2024 в НБА. Също като Костадинов, Гавалюгов е получил показа на участие на лагера в италианския град.


Това ще бъде 17-ото издание на кампа в Тревизо, което ще се състои от 1 до 3 юни. Треньорският състав в лагера ще бъде съставен от Бил Бейно, Джанлука Паскучи, Дейвид Вантерпуул от Вашингтон Уизардс, Джейсън Тери от Юта Джаз, Дейв Йоргер от Милуоки Бъкс, Джордан От, който работеше за ЛА Лейкърс, Крис Флеминг от Чикаго Булс и Рико Хайнс от Филаделфия Севънти Сиксърс. Те ще бъдат в ролята на треньори и ментори на младите състезатели.


 Освен тях пък баскетболистите от НБА Никола Йович и Василие Мицич, както и бившият играч Остин Ривърс, също ще станат част от събитието и ще дават съвети на Гавалюгов, Костадинов и компания. Очаква се от лагера да обявят още имена, които ще дойдат на кампа като специални гости.

Също така пък звездата на Лос Анджелис Клипърс Джеймс Хардън ще бъде един от впечатляващите гости. Брадата, който има договор с Adidas, ще посети събитието.