"Оценявам нашите резултати като катастрофални. Ще понесе политическа отговорност и подавам оставка". С тези думи Корнелия Нинова обяви, че подава оставка на брифинг в централата на БСП. "Няма да напусна парламента. Ще остана депутат. Избрана съм от народа", отговори Нинова на журналистически въпрос.


Според нея - "Най-големият проблем е дъното на избирателната активност. Тя е наказание за всички. Протестният вот се изрази чрез негласуване. Второ – няма победител на тези избори. Всички, без ДПС и ИТН, губим гласове. Най-много ПП-ДБ. ГЕРБ – СДС, макар и да са първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват. Тази фрагментация означава нестабилност. Вече няма голяма партия, има много и малки партии. За нас е пълен провал поведението на българската социология. Нито едно от предсказанията им не се сбъдна. Никой не улови и най-малкото движение на "Величие". В ляво няма нищо друго, освен БСП. БСП представлява лявото в парламента. 


Очакванията са през септември да се проведе прекият избор за нов председател на БСП, a Нинова не отхвърли възможността да се кандидатира отново.