Седмото издание на “Плeнер в Боженица – изкуство край реката“ ще се проведе от 12 до 14 юли тази година. В основата на инициативата е Ателие Боженица, което се ръководи от Екатерина Костадинова – майстор-художествена керамика и стъкло и Димитър Христов – майстор-дърворезба. Събитието ще бъде реализирано с подкрепата на Община Ботевград.


За седма поредна година се събираме край реката на село Боженица. Отново ще работим заедно, ще обновяваме идеи, ще слушаме музика и ще покажем на гостите какво създаваме и как го правим.


Тази година сме поканили нови автори. Те ще се представят чрез своите творби и ще запознаят посетителите с художественият занаят или изкуството, което създават. Това сподели в аванс Екатерина Костадинова. 


Тя разкри още: “Ще има няколко работилници и всеки ще може да извае, зашие, издялка и нарисува своята идея. Защото потребността от творчество живее у всеки от нас. Само трябва да я пуснем да излезе на свобода. Направим ли го, изразните средства са безброй


Поканели сме майсторки на баници, сладка, сокове и други домашно приготвени вкусотии. Защото най-добрият начин да опознаеш някои място, е да опиташ вкусовете му и да вдъхнеш аромата му. 


И тази година входът е свободен благодарение на подкрепата на Община Ботевград.“.


Програма за предстоящото събитието ще бъде публикувана на по-късен етап.