На 22 и 23 юни се проведе традиционният турнир "Охрид оупън". В него взеха участие 10 държави. 42 златни, 29 сребърни и 45 бронзови медала бяха спечелени от представители на 12 български клуба.


Ботевградският таекуон-до клуб "Таек-кион" участва с 6 състезатели, които се върнаха с 3 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.


Отлично се представиха Цветелина Георгиева и Калин Петков. Цвети спечели златните медали и в двете дисциплини - форма и спаринг при жени до 62 кг.


Калин Петков взе злато на форма при юноши старша възраст и сребро на спаринг в категория до 63 кг. Той бе удостоен и с купата на домакините за най-техничен състезател.


При девойки старша възраст в категория до 55 кг. Виолина Белякова остана втора, след като загуби на финала от Християна Парулеска от клуб Лесковац Охрид. Тя спечели бронзов медал в дисциплината форма .


Третото сребро взе Никол Кожухарова на спаринг в категория до 46 кг. при девойки старша възраст.


Бронзови медали имат Виктория Василева на форма при момичета 12-13 г. и Камелия Игнатова на спаринг в категория до 55 кг. при момичета 12-13 г.


Това е последното състезание преди лятаната почивка, но тренировките продължават.


Следващия месец предстои изпит за повишаване на степен и семинар за всички състезатели от Северозападна България, който ще се проведе под домакинството на клуб "Таек-кион" - Ботевград.


Ръководството на клуба и треньорът Борислав Витков желаят на всички спортисти весело и спокойно лято, през което да събират сили за нови спортни предизвикателства!