Под председателството на областния управител Силвия Арнаутска се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – София. Общото събрание прие финансовия отчет и отчета за дейността на ВиК-асоциацията на Софийска област за изминалата 2023 г. Проведе се обсъждане на бюджета за 2024 г., който също бе приет от Общото събрание. 


На заседанието бе прието допълнително споразумение № 2 към Договора № 92-00-1/2016 г. (за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системи и съоръжения и предоставяне на ВиК услуги на обособена територия, обслужвана от „ВиК“ ЕООД-София), сключен на 16.03.2016 г. по реда на Закона за водите и допълнителното споразумение (анекс) от 20.01.2019 г.


Допълнителното споразумение №2 е съгласно отправена покана от Главна дирекция „Оперативна програма Околна среда“ към „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - София за подготовка и кандидатстване в процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за 7 ВиК оператора“ по приоритет 1 „Води“ на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г. Сред тях е "ВиК" ЕООД София.