По проект “Равнопоставеност на хората с увреждания в община Ботевград” на фондация “Съвременност” старитара информационна кампания по различни полезни теми за хората с увреждания. Първата среща от поредицата бе с ръководството на дирекция “Бюро по труда”. Хората с увреждания получиха полезна информация за възможностите да кандидастват за работа по някои от национални програми, както и какви са процедурите за тази цел.

Втората среща от кампанията се проведе днес. Хората с увреждания от Ботевград имаха възможност да зададат своите въпроси на специалистите от дирекциа “Социално подпомагане”. Николинка Илиева и Янка Петкова обясниха подробно на заинтересованите лица какви са условията и какви документи са необходими за получаване на социални помощи. Особен интерес хората с увреждания проявиха към услугите “личен аситент” и “социален аситент”, към безплатното пътуване, оформяне на отчетните документи и други въпроси.

Следващата среща в рамките на информационната кампания  ще бъде на 23 ноември от 13.30 часа в Клуба на инвалида. Хората с увреждания ще се срещнат с д-р Парчев, който ще им разясни какви са техните права при ползване на медицнски услуги,  процедурите по регистрация и пререгистрация в ТЕЛК - изисквания и докумнити.

Екипът на фондация “Съвременност” благодари на Бюрото по труда и на дирекция “Социално подпомагане” за включването в инфорамационната кампания и за подкрепата на проекта.