Танцов състав “Мургаш“ и Народен хор “Мургаш“ получиха плакети и грамоти за представянето си в МФ Фолклорни нюанси“


Танцов състав “Мургаш“, с ръководител Радослав Цветанов,  и Народен хор “Мургаш“, с ръководител Весела Христова, при Народно читалище “Събуждане“ –Врачеш взеха участие в тазгодишното издание на Международния фестивал “Фолклорни нюанси“ – Лозенец. За представянето си те бяха отличени с плакети и грамоти.


Уникален по рода си фестивал – среща на формации от чужбина и България под мотото “Слънчев бряг, Китен, Лозенец, Царево, Приморско – пеят, заиграват и морето разлюляват“. Събитието се провежда в периода 1 юни – 30 септември на сцени в изброените крайморски градове. То предоставя възможности на участниците да обменят идеи в областта на народното творчество, да изразят националната си идентичност чрез народни песни, танци, носии и занаяти, за развитие и нова интерпретация на фолклора в съвременните условия на живот и други. 


Танцов състав “Мургаш“ и Народен хор “Мургаш“ участват за втори път в Международния фестивал “Фолклорни нюанси“. Техните изпълнения събират публика не само пред сцената, но и на плажа: Вижте тук!