Регионалното управление на образованието – София област публикува списък на допуснатите кандидати за участие в конкурса за длъжността “директор“ на общински и държавни училища на територията на Софийска област. Те са общо 17. Сред тях са Галина Райкова  - временно изпълняващ длъжността “директор“ на ТПГ “Стамен Панчев“, и Емил Ангелов – временно изпълняващ длъжността “директор“ на ОУ “Васил Левски“ – с. Новачене.


За директорското място на училището в Новачене е претендент и предишният директор – Здравко Спасов, който през август 2023 година пожела да му бъдaт прекратени трудовите правоотношения поради навършване на пенсионна възраст при пълен трудов стаж.


До конкурс не са допуснати двама кандидати, като единият – Христо Тодоров, е бил претендент за директор на ТПГ “Стамен Панчев“. Той е зам.-директор на училището.   


Със заповед на началника на Регионалното управление на образованието – Росица Иванова, се прекратява конкурса за заемане на длъжността “директор“ на четири учебни заведения  - в общините Божурище, Костинброд, Самоков и Своге. За три от тях няма постъпили заявления, за едно – няма допуснатите кандидати.  


Писменият изпит е насрочен за 3-ти септември. Той ще се проведе в сградата на ПГТЕ “Хенри Форд“, София, съобщават от образователната структура. 


Да припомним, че в средата на юли бе обявен конкурс за заемане на длъжността “директор“ на 16 държавни и общински училища на територията на Софийска област, сред които две в община Ботевград – ТПГ “Стамен Панчев“ и ОУ “Васил Левски“ – с. Новачене.