От днес, 12 септември до 15 септември Ботевград е домакин на престижен лагер по олимпийско таекуондо ELITE PERFORMANCE BOTEVGRAD CAMP. Тази вечер кампът бе открит от изтъкнатия треньор Драган Йович, под чието ръководство  ще се проведат тренировъчните занимания и семинарите.


В кампа участват състезатели и треньори от пет държави - България, Сърбия, Гърция, Украйна и Словения.


Изтъкнатият специалист Драган Йович - Гале, прие поканата да бъде водеш на събитието, отправена му от Пламен Трънски.  Той идва в Ботевград след близо 25 години. 


Кой е Драган Йович? Роден е преди 55 години в Белград. Той се запознава с таекуондодо от най-ранна детска възраст и след много упорита работа се превръща в един от най-добрите сръбски състезатели по олимпийско таекуонодо през 90-те години. Участва на 4 световни първенства като състезател в категория до 50 кг. и 54 кг. ​​​​След като приключва състезателната си кариера Гале развива своя клуб „Галеб“ и го превръща в най-успешния в Сърбия.


Големият удар идва през 2012 година, когато неговата състезателка Милица Мандич печели олимпийската титла на игрите в Лондон. След този успех Гале продължава да твори история, като неговите състезатели продължават да печелят медали от олимпийски, световни и европейски първенства. По-значимите от тях са втората олимпийска титла на Милица Мандич - от Токио 2021, сребърния олимпийски медал на Тиана Богданович от Рио 2016, тя стигна и до бронзовото отличие от игрите в Токио. Друга негова възпитаничка - Надица Божанич, стана световна шампионка от Гуадалахара 2022 година, като на същото първенство Межди Ходжабахши също стана първенец на света.


Благодарение на своите успехи, Драган Йович три пъти е избиран за треньор на годината от Световната федерация по таекуондо WTF, както и за треньор на годината на Република Сърбия.


Утре Драган Йович ще се срещне с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов.