Приятелите и съотборниците на бронзовия медалист от световното първенство по олимпийско таекуондо - Влади Далаклиев, му бяха подготвили голяма изненада при завръщането  в родния Ботевград. Пред общината той бе посрещнат ос тържествен марш, а след това в негова чест и на треньора му Пламен Трънски площадът и многобройните присъстващи бяха озарени от пищна заря.


 Ще припомним, че Владимир Далаклиев донесе първия медал за България в олимпийското таекуондо, откакто родни състезатели участват на световни първенства във версия WTF. Той го спечели в една от най-многобройните категории - до 68 кг. Именно това подчерта при посрещането на 27-годишния ботевградчанин кметът на общината Иван Гавалюгов.


"Владимир Далаклиев е истински пример на подражание за младите в нашия град. Защото точно в Ботевград той направи първите си стъпки към голямото майсторство, оттук тръгнаха и многобройните му успехи. И именно в родния му град той получи подкрепата на своето семейство, на треньорите и колегите си в трудните моменти, които неизбежно съпътстват развитието на един спортист. Спред мен спечеленият първи медал от световно първенство е само един моментен връх в неговата кариера", каза Иван Гавалюгов.


 "Най-после успяхме!" В тези първи думи на треньора Пламен Трънски пред наш репортер се обхваща абсолютно всичко, което двамата извървяха досега - от първите медалчета от детски първенства, до първия медал за България от европейско първенство за кадети в Палермо, когато той бе едва 15-годишен и се състезаваше в категория до 37 кг, през отличията от турнирите от висок клас, европейската титла за младежи в Атина, но и неприятностите от различен характер, една от които бе тежката контузия и продължителното възстановяване след операцията. Тази вечер Пламен изглеждаше истински щастлив. И нямаше как да е по друг начин. Защото единствено той знае най-добре какво им е коствало дългото им съвместно сътрудничество.


 На върха на емоциите бе и председателят на клуб Сунг Ри Ботевград Цветан Миньовски. Той лично, заедно с приятели и съотборници на Влади, го аплодираха тази вечер на Аерогара София при пристигането им от Корея. На посрещането в Ботевград бе и зам. кметът Борис Борисов, който е член на ръководството на клуба.


 Самият Влади Далаклиев бе наистина трогнат при това мило посрещане. Той благодари на абсолютно всички, които имат заслуга за постигнатия успех. След което първи поведе хорото. В ръка с българския флаг, който държеше неизменно и на церемонията по награждаването в корейския град Муджу.