На проведеното на 10.09.2024 г. извънредно заседание на Общински съвет-Етрополе при кворум от шестнадесет общински съветници, бяха обсъдени пет предложения.


Първите две точки от дневния ред касаеха попълване състава на постоянните комисии към Общинския съвет. С приетите решения мястото на Кристина Димитрова в три (Комисия по териториално и селищно устройство, програми и проекти; Комисия по законност, административно управление и обслужване на населението и Комисия за противодействие на корупцията ) от тях се заема от Борил Караканов, положил клетва като общински съветник през месец август.


Трета и четвърта точка касаеха необходимостта от дофинансиране през новата учебна година със средства от местните приходи по бюджета на Община Етрополе на училищата на територията на община Етрополе. Някои от паралелките са с брой ученици под утвърдения стандарт (т.н. маломерни паралелки), което налага да бъдат осигурени допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес. Единодушно, всички шестнадесет съветници подкрепиха направените предложения.


По последната точка от дневния ред общинските съветници гласуваха придобитите безвъзмездно от Община Етрополе активи на стойност 300 000 лв. на фирма „Уейст Солюшънс България“ ЕООД да бъдат предоставени за управление и стопанисване от Общинското предприятие „Благоустройство и комунално стопанство-Етрополе“.


Видео запис на цялото заседание може да гледате на следния линк:


https://www.youtube.com/watch?v=2ko4jwFmdYQ&t=133s