Общината вложи над половин милион лева за преустройство и обзавеждане на учебния корпус и обособяване на отделен двор за първокласниците.


Освен класните стаи, те имат и специална стая – игротека, където да прекарват междучасията. Първокласниците ще бъдат на целодневна форма на обучение. Всеки клас има по двама учители, така че децата да не сменят учителите и при следобедната подготовка. Децата ще  получават безплатна закуска, а родители ще плащат по 3 лева за обяд. Ръководството на училището е приело този модел за целодневна организация, за да е в помощ на родителите, които нямат капацитет да окажат адекватна подкрепа на децата си, когато тръгнат на училище.


За първи път в училището се прави такъв мащабен ремонт, не скри радостта си директорът Евгения Иванова и благодари на общинското ръководство - на кмета на общината Иван Гавалюгов и на председателя на Общински съвет - Ботевград д-р Илин Черняшки, които присъстваха на тържеството по повод първия учебен ден.


„Моя лична амбиция, на ръководството на училището, както и на Община Ботевград, е да превърнем отново Основно училище „Васил Левски“ в едно от най-предпочитаните учебни заведения в Ботевград. Разбира се, нашето желание е всички училища в общината, не само в града, да бъдат в перфектно състояние, като материална база. Аз съм убеден, че учителите са еднакво добри навсякъде и с еднакво старание и любов възпитават и обучават децата на община Ботевград.“ - каза при откриването на учебната година кметът Иван Гавалюгов.


Две паралелки първи клас – общо 31 ученици, днес прекрачиха за първи път прага на Основно училище „Васил Левски“.


На тържеството по случай първия учебен ден възпитаници на учебното заведение демонстрираха талантите си пред гостите.