До дни се подновяват дейностите по преустройството на големия салон на Младежкия дом в две нива. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешния редовен брифинг с местните медии.


„Обектът в момента е спрян. Причината е, че по време на ремонтните дейности се констатира необходимост от промяна на конструкцията на новата плоча, която изграждаме в големия салон. Конструкторите на обекта, които упражняват и авторския надзор, съвместно и със строителя прецениха, че е нужно допълнително усилване на предвидената конструкция. Тази констатация нямаше как да бъде предвидена в етап „Проектиране“, преди да бъдат изцяло разкрити сегашните колони на сградата и преценена тяхната пригодност да понесат нови натоварвания. Процедурата при това положение предвижда спиране на обекта и изменение на проекта в част „Конструктивна“ – обясни кметът Иван Гавалюгов.


В следващите дни предстои възобновяване на ремонтните дейности в Младежкия дом, тъй като измененията в конструктивните планове са приети, минали са през всички одобрения и вече е издадено разрешение за строеж.


До този момент вложените средства в ремонта на Младежкия дом са малко над 2 000 000 лв. „Средствата няма да стигнат за цялото приключване на обекта, още повече и с тези непредвидени изменения в плановете. Почти двойно ще се увеличи вложеното количество метал в разделителния под. Още през месец август сме подали искане до Министерството на финансите за отпускането на нови средства от държавния бюджет“ – допълни Гавалюгов.