Община Ботевград ще прекрати договора с изпълнителя на ремонтните дейности в пространството на бившия киносалон в Младежкия дом. Причината е сериозно покачване на цените на металите. Общината ще обяви нова процедура за същия обект, но изключващ металната конструкцията, тъй като тя ще е предмет на нови изчисления. “Това ще се случи през следващите няколко седмици. Ще продължим с друг етап от ремонтните дейности, който не включва конструктивни промени, свързани най-вече с металната конструкция, тъй като това е една от основните инвестиции в сградата. За съжаление, през изминалите няколко седмици всички сме свидетели не само на покачването на цените  металите, но и на всички строителни материали. Конструктивните елементи, които трябва да бъдат поставени, не се произвеждат в България, а това допълнително затруднява и като логистика. Затова взехме решение да прекратим самия договор и да обявим нова поръчка за същия обект. В момента довършваме почистването на самата сграда, на самото пространство, където бе бившето кино. Изрязват се всички елементи, които по проект са предвидени за премахване, за да може да се реализира плочата, която да разделим на две нива. Но това ще стане на по-късен етап. Сега ще направим помещенията, които са предвиден по проект и които нямат метални елементи, коментира кметът Иван Гавалюгов. -Намеренията категорично остават, за съжаление малко ще се забавим със сроковете, но това е общ проблем“, добави той. 


Припомняме, че ремонтът предвижда пространството на киносалона да бъде разделено на две нива, всяко с площ от по около 400 кв. м. Идеята е сградата да се превърне в място за провеждането на различни събития и да стане място за дейността на различни клубове по интереси - танци, йога, тайбо и много други.


В Младежкия дом се помещава Център за обществена подкрепа. По този проект, спечелен от общината през 2020 год, с над 1 милион лева бе ремонтиран един от етажите на сградата. Впоследствие бе спечелен и друг проект - за финансиране дейността на Центъра.