Днес в среща от 13 кръг на Югозападната трета лига футболният отбор на Балкан победи като домакин Септември Симитли с 2-1 (1-1).


Гостите поведоха изненадващо в 9-та минута. Вратарят на Балкан не изби добре топката при безопасна ситуация и играч на Симитли с удар от въздуха я прати във вратата за 0-1.


Последваха много атаки на домакините, но чак в 30-та минута Майкъл Георгиев изравни след удар с глава. В това първо полувреме много добре се представи вратарят на гостите, който спаси поне пет удара в рамките на вратата си.


В 57-та минута силен удар на Здравко Атанасов улучи напречната греда. Но след още 7 минути той бе безпощаден, като с удар от движение вкара втори гол за Балкан за 2-1.


В 72-та минута Николай Миков имаше отлична възможност за трети гол, но  би извън рамките на вратата малко пред вратарското поле. По същия начин сам срещу вратаря друг футболист на Балкан пропусна да отбележи.


В следващия 14 кръг другата събота Балкан е гост на втория отбор на Пирин Благоевград.


След този успех срещу предпоследния в класирането Балкан се изкачи с три места по-нагоре - вече е на десето място със 17 точки.