Инициативата е на управителя на Геотехмин проф. Цоло Вутов


В Минно-геоложкия университет бе открита реновирана библиотека със средства по Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН. Събитието бе част от тържественото честване на патронния празник на Свети Иван Рилски. 


Ремонтът е извършен по инициатива на проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД. Средствата са осигурени от дружествата Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. 


Лентата при откриването на библиотеката прерязаха проф. д-р инж. Ивайло Копрев – ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“, д-р инж. Иван Вутов – заместник-управител на Геотехмин ООД и председател на Съвета на директорите на Геотрейдинг АД и инж. Стоил Димитров – генерален директор „Производство“ на Елаците-Мед.


„Нашият университет е духовно средище. За нас е важно да покажем, че знанието е тук, че ние работим и превръщаме в реалност всичко, което е написано в книгите. Благодаря на проф. дтн инж. Цоло Вутов и на настоятелите на университета!“, каза проф. д-р инж Ивайло Копрев.


„Вярвам, че с направения ремонт сме осигурили съвременни условия за студентите и преподавателите, както и че тази богата литература ще бъде запазена за следващите поколения. Ние от Група ГЕОТЕХМИН ще продължим да работим с университета по съвместни бъдещи проекти“, каза инж. Стоил Димитров. Той връчи два подаръка на ректора на МГУ.  От името на проф. дтн инж. Цоло Вутов бе подарена Библията, а от инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на Елаците-Мед – икона на Свети Иван Рилски. 


По време на официалното честване на патронния празник на минната Алма матер инж. Стоил Димитров обяви, че Елаците-Мед осигурява 4 едногодишни стипендии за студенти. Стипендии ще обявят и други дружества от Група ГЕОТЕХМИН.