Без драми, но и без заплата. Така ще я карат засега в Лукойл Академик, реши ръководството. Глоби след излагацията срещу Левски няма да се налагат, но пари отсега нататък ще се взимат само когато шефът остане доволен. Засега настроението на президента на клуба Валентин Златев обаче е минорно, тъй като срещу сините той видял всичко друго само не и желание за победа. На среща със спортния директор на компанията Сашо Везенков в неделя вечер бизнесменът отсякъл, че временно затяга кранчето. Било му болно, защото въпреки финансовата криза, която люлее страната, звездите от тима му си живеели като симеончовци, но не влагали сърце в задълженията си.

Първият изпит, който студентите трябва да издържат с отличен, за да не ги застигне гибелният гняв на собственика, е още в петък. Тогава избраниците на Любомир Минчев приемат Евроинс Черно море пред своя публика в Правец. Следващото препятствие обаче се нарича УНИКС Казан. Лукойл домакинства на руснаците още в първия си двубой от тазгодишното издание на турнира за Юрокъп (б. а. - новото име на УЛЕБ Къп). Мачът е на 25 ноември в столичната зала "Универсиада".

"Всеки един без изключение ще трябва да заслужи да бъде част от Лукойл. Да си играч от този клуб е въпрос на престиж и чест, на уникален шанс, който се предоставя. Не е подарък и не може да се приема като вересия. Обидата дойде от бездушието, а не от самия факт, че сме паднали", призна си и Везенков.