Кливланд Кавалиърс спечели 9-а победа в последните си 10 срещи в първенството на НБА, след като се наложи със 110:96 над Атланта.

Звездата на домакините ЛеБрон Джеймс вкара 24 точки в срещата, 19 от които през второто полувреме. Така Кливланд отново е безапелационен лидер в Централната дивизия, след като загуби предишната среща от Детройт. Освен това Джеймс остави срещу името си 8 асистенции и 7 борби. За гостите от щата Джорджия Морис Евънс вкара 21 точки, а Ейси Лоу-20. Хюстън Рокетс се наложи със 100:95 над Орландо като гост, като китайският център на Ракетите Яо Мин завърши срещата с 22 точки и 13 рибаунда. Така поредицата от пет поредни победи за отбора на Орландо беше прекъсната, въпреки че тимът води в класирането на Югоизточната дивизия.

Мачът беше и директнен сблъсък на Яо мин и Дуейн Хауърд, който обаче завърши със скромните 13 точки. Яо вкара 10 точки още в първите 4 минути и половина, а в края на първата част имаше актив от 16, докато Хауърд завърши първото полувреме само с 4. Въпреки затрудненията му обаче домакините водеха на почивката с 53:51, но след бурна трета част, гостите от Хюстън влязоха в четвъртата част с аванс от 2 точки- 73:71.

Трейси Макгрейди и Рафър Алстън вкараха по 17 точки, Рон Артест и Карл Ландри пък се отчетоха с по 11. За домакините Джамийр Нелсън завърши с 21, а Рашар Люис с 18. Яо не беше единственият китайски играч, който изведе състава си до победата. И Цзънлян вкара рекордните за себе си 27 точки при успеха на Ню Джърси Нетс със 112:95 над Клипърс, което пък направи тима от Лос Анджелис вторият най-слаб от началото на сезона. Дейвид Уест вкара 33 точки, а Крис Пол добави 29, 16 асистенции и 10 рибаунда за успеха на Ню Орлиънс със 109:97 над Оклахома Сити. След ужасяващия старт на сезона, новаците уволниха старши треньора си Пи Джей Карлесмо.

В срещата с Ню Орлиънс отборът беше воден от помощника Скот Бруукс, който остава да се занимава с отбора, докато бъде назначен нов треньор. Шакил О'Нийл вкара 19 точки и спечели 17 борби за новия си отбор Финикс Сънс, който се наложи със 102:92 над Портланд.

Слънцата са 2-и в Тихоокеанската дивизия с 9 победи и 5 поражения. За четвърти път като гост Милоуки се наложи като гост на Шарлът, този път със 79:74. Австралиецът Андрю Богът вкара 12 точки и спечели 17 борби за победителите, но двата отбора са в долните етажи на класирането на Изток с отрицателен баланс.