На 13 декември ТПГ “Стамен Панчев” ще отбележи тържествено 50 години от създаването си. Учители и възпитаници на учебното заведение се готвят усилено за честване на юбилея. Той ще премине под мотото “50 години традиция в качествено професионално образование”.

Празничната програма на учебното заведение ще започне от 15 часа на обявената дата. Тогава то ще отвори врати за всички, които желаят да го посетят. Поканени са бивши директори на учебното заведение. Те ще бъдат наградени с почетни плакети за дейността си.
От 16 часа тръгва тържествено шествие от училището до паметниците на Христо Ботев, Васил Левски и Стамен Панчев. Началният час на концерта, посветен на 50-годишния юбилей на училището, е 17 часа. Той ще се проведе в големия салон на читалище “Христо Ботев”. След това ще бъде организиран коктейл за бившите учители.

ТПГ “Стамен Панчев” ще посрещне своя празник с нова табела на учебното заведение, с напълно ремонтирана учителска стая. Ще има и специална зала за учениците, която ще бъде открита официално на празника – съобщи директорът на учебното заведение Соня Малинчева.