- Как оценявате жребия, който ви изправи срещу ЦСКА?
- Нормално беше да се паднем срещу силен отбор. Още преди жребия очаквах да ни се падне някой от грандовете. На такъв етап от турнира сме, че вече почти не останаха слаби отбори. Мисля, че ще се получи приятен и интересен двубой.
- Какви са шансовете ви срещу ЦСКА?
- Изправяме се срещу шампиона и носителя на Суперкупата на България. Знаем много добре какво представлява ЦСКА. Сериозен противник, срещу който се играе трудно. Единствените ни шансове са, ако ни подценят. Ако ЦСКА не излезе достатъчно мотивиран за двубоя и теренът не е в добро състояние, можем да мислим за нещо повече.
- Какво влияние ще окажат климатичните условия?
- Най-вероятно срещата ще се проведе на тежък терен. Това помага на по-ниско стоящия отбор, ако мога така да се изразя. Ние сме клуб от "Б" група и е нормално да разчитаме на този елемент от играта. Едно евентуално тежко време ще бъде от наша полза.
- Каква е ролята на Мариян Христов в този двубой?
- Мариян безспорно е футболист от висока класа. Той означава много за нашия отбор и има основна роля в клуба. Не мога да кажа дали на 100% ще вземе участие. Нека първо мине мачът, който ни предстои за първенство. След този двубой ще видим състоянието на всички и ще преценим кой може да вземе участие.
- Какви са вашите спомени от мачовете срещу ЦСКА?
- Имам много хубави спомени от мачовете ми срещу червените. Получаваха се сериозни двубои, в доста от които съм побеждавал ЦСКА. Имам и не малко добри спомени срещу Левски. Като цяло повече съм срещал сините през годините.