Отборът на ЦСКА ще търси задължителна победа тази вечер срещу Рома в Лига Европа. И то не за класиране напред или някакви други аритметични сметки, а за едната си чест. Армейците отдавна се простиха с всякакви мечти за продължаване в Европа и на пролет, като момчетата на Любо Пенев довечера могат единствено да подобрят своя престиж с една победа срещу именития си съперник. Да, римляните ще са в резервния си състав, като Принца на Рим Тоти дори не посети София, с което разочарова стотици родни тифози на "вълците", но дори и с третия си състав Рома си е Рома спрямо тимовете с марка "A" група.

Към днешна дата статистиката на ЦСКА срещу трикратния италиански шампион е плачевна - три загуби от три мача с голова разлика 0:4. Любо Пенев вече каза, че знае как да надхитри "лисицата" Раниери, а последният от своя страна нарече българския отбор "добър". Двубоят довечера на Националния стадион има и друг интересен нюанс - това се явява последният двубой на любимецът на "червената" агитка армейски треньор за 2009 година, а все още никой не може да каже на 100% дали през зимната пауза няма да има "arrivederci" между Любо и ЦСКА, и дали няма да последва "смена" по сръбски.

В Италия не знаят какво да очакват от ЦСКА, като специалистите се убедени, че резервите на Раниери ще направят всичко, за да впечатлят специалиста. Италианците обаче признават едно - ЦСКА има велика публика, която и довечера ще е 12-ия играч на 31-кратния български първенец. Защото "Курва Суд" на "Олимпико" не става да аплодира на крака случайни. Де Роси забрави паспорта си и излетя със закъснение от Рим, ЦСКА пък цяла есен забрави за евродуха си и го запокити в някой стар шкаф на "Армията". Тази вечер е последният шанс за сезона момчетата на Любо отново да покажат какво значи червената фланелка в Европа. Така, както го направиха в Москва.

ЦСКА - РОМА

Вероятни състави:

ЦСКА: Чавдаров, Минев, Попов, Виданов, К. Стоянов, К. Янев, Св. Петров, Янчев, Платини, Тимонов, Делев. Треньор: Л. Пенев

РОМА: Лобонц, Мота, Бурдисо, Андреоли, Рийзе, Бриги, Писаро, Губерти, Баптища, Перота, Окака. Треньор: Раниери

СЪДИЯ: Ал. Ставрев (Македония)

СТАДИОН: "Васил Левски", София, 20,05 ч.