Отборът на ЦСКА не успя да осъществи мечтата си и да покори и Вечния град Рим. Момчетата на Любослав Пенев загубиха с 0:2 от Рома в мач от Лига Европа и остават с 1 точка актив от две изиграни срещи. Поражението от римския тим в никакъв случай обаче не е неочаквано.

Попаденията за италианците паднаха в рамките на 180 секунди и след груби грешки в отбраната на 31-кратните български шампиони. Първо "джалоросите" поведоха с гол в 20-ата минута на Стефано Окака, след като Кирил Котев покри засадата от ляво и тъмнокожият футболист простреля на скорост от близо Караджов. Централният нападател на Рома без проблеми намери долния десен ъгъл на българската врата. Само три минути след това Перота се възползва от второ задрямване на бяло-червените защитници и от близо матира Караджов за 2:0.



Първата опасност за "вълците" пропиля Алесио Черчи още в 4-ата минута, когато външният халф на Рома стреля силно и опасно покрай вратата.

В 25-ата минута ЦСКА създаде и пропиля най-чистото си положение преди почивката, като Иван Стоянов получи отлична възмоност, но останал сам срещу стража на римляните Жулио Серджо националът на България реши да играе технично и ударът му първо бе избит от вратаря, а след това бе изчистен току пред голлинията от бранител.

В 38-ата минута убийствен шут на Вучинич от малък ъгъл не успя да счупи главата на Иван Караджов, но за сметка на това пострада външната страна на мрежата на българската врата, след което последва моментно спиране на играта.

Иначе ЦСКА не игра зле през първата част, като се изключат минутите между 20-а и 23-а. Наставникът Любо Пенев започна в схема 4-2-3-1, преливаща на моменти в 4-2-1-2-1, като Иван Стоянов действаше на върха на атаката.

След почивката Пенев увеличи нападателната мощ на ЦСКА, като на мястото на ветерана Янчев влезе бързоногият Спас Делев. Това освежи играта на гостите и Данчо Тодоров имаше шанс от дясно на нападението, но сърцатият играч се засуети и вместо да стреля реши да подава. Малко след това на терена се появи друг стрелец на софиянци Мишел Платини. В 65-ата минута в игра Пенев пусна нов нападател - екснационалът Владо Манчев замени Тодоров.

Рома имаше шанс за гол в 68-ата минута, когато много активният Черчи пробва да пробие земята с удар с глава, но за късмет на българите топката прескочи рамката на Караджов и излезе в аут.

Така ЦСКА падна от Рома в Рим, а следващият мач на българския тим в турнира е на 22 октомври срещу швейцарския Базел в София.

РОМА - ЦСКА 2:0 (2:0)
1:0 Окака (20)
2:0 Перота (23)

РОМА: Жулио Серджо, Мота, Жуан (72-Андреоли), Бурдисо, Рийзе, Де Роси, Писаро, Черчи (75-Тонето), Перота, Вучинич (46-Менес), Окака

ЦСКА: Караджов, Минев, Иванов, Котев, К. Стоянов, Янчев (52 - Делев), Морозс (59 - Платини), Янев, Маркиньош, Тодоров (65 - Манчев), И. Стоянов

СЪДИЯ: Владимир Хриняк (Словакия)

ЖЪЛТ КАРТОН: Менес (Р)

СТАДИОН: "Олимпико", 30 000 зрители, Рим