Йохан Кройф е вариант за селекционер на националния отбор, разбра „Топспорт" от достоверни източници. Легендарният холандец, постигнал всичко във футбола като треньор на Барселона в началото на 90-те години, в момента работи като тв коментатор. Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви пред Дарик радио вчера, че новият селекционер на България почти сигурно ще бъде чужденец.

"Въпреки че играчите не искат, само опитен треньор отвън може да ги стабилизира. Ще бъде тежко от финансова гледна точка, но това е единственият вариант. Дано спонсорите се съгласят да ни помогнат, в противен случай не виждам по какъв начин ще тръгнем нагоре", добави Боби. Както е известно, договорът на настоящия селекционер Димитър Пенев изтича след края на европейските квалификации - в края на ноември. Освен Кройф в плановете на БФС влизат още двама западноевропейски специалисти. Според източници на изданието вече е осъществен контакт с Йохан, а първият подробен разговор ще се проведе в началото на ноември.
Трикольорите заминават днес в 11,00 часа за Албания, където утре от 21,45 часа излизат на стадион "Кемал Стафа" срещу домакините.