Интернет бизнеса отговаря на две ключови нужди от компаниите в условията на финансова криза- изисква по-малки разходи и може значително да увеличи продажбите.

Според СуперХостинг.БГ тази тенденция се усеща все повече в Западна Европа и САЩ, където все повече компании инвестират в корпоративни блогове, сайтове и електронни магазини.

„Това, което търсят компаниите в условията на криза, е повишаване на ефективността, при по-ниски разходи, а присъствието в интернет може да им даде и двете.

Освен това стартирането на бизнес в мрежата става много по-бързо, а всички знаем, че бързината е ключов фактор за успеха на всяка една компания в наше време.

Глобалната мрежа позволява както на вече наложили се компании да достигнат до нови аудитории, така и на стартиращи фирми да постигнат много по-бърза възвращаемост на средствата. Сега е момента организациите, които все още не са представили дейността си онлайн, да го направят", посочва Методи Дреновски, управител на фирма СуперХостинг.БГ.

Позовавайки се на статистиката на СуперХостинг.БГ посещаемостта на хостваните от тях сайтове през последните месеци значително се засилва, пише SagaTechnology.

А все по-изявена е тенденцията в повишеното търсене на различни продукти и услуги онлайн.

Една от причините някои фирми все още да не са направили крачка към онлайн бизнеса е впечатлението че това е една скъпоструваща инвестиция.

Като опровержение на това, Дреновски добавя: „При нас с два клика на мишката може да инсталирате качествена система за управление на съдържанието, като Wordpress, Drupal, Joomla! или e107 с които всеки може да създаде сайт за часове, дори и да не е специалист".