Михаела Стоичкова, която всички познават като Мика - дъщерята на футболната легенда Христо Стоичков, направи първите си стъпки като актриса. В началото на седмицата я видяхме още в първия епизод на сериала на TV 7 „Sex, лъжи & TV". Почти по същото време стана ясно, че е покорила и сърцето на актьора Иво Аръков, нареждан сред най-желаните ергени в родните артсреди.


„Харесвам креативни момчета, които знаят какво искат от живота и не се лигавят. Амбициозните мъже, които са взели живота си в ръце и гонят някаква цел и имат мечта, могат да ме спечелят. Лигльовците и пияниците нямат шанс при мен", разкри душата си пред „Монитор" Мика.


Засега тя е дискретна за пеперудите в стомаха си. Иво Аръков обаче не се сдържа и разкри връзката им. "Много съм щастлив, че най-накрая си намерих мястото. Казва се Мика и много я обичам", призна Аръков. Влюбеният актьор дори пусна стихове за нея в социалната мрежа „Фейсбук":


"И толкова си в мене,


че се плаша и искам да изчезна! Да се скрия!


Но ти си цяла в стъклената чаша на моите часове...


И аз те пия!


Във въздуха си, в градските дървета! В тромпета на казиното -


по-стройна от бронзовите звуци на тромпета


ти цяла си в нощта ми неспокойна!"


Стрелите на Амур ги застигнали по „вина" на обща приятелка, която ги запознала. Михаела не навлиза в повече подробности, позволява си само коментара: „Любовта за мен е нещо невероятно. В моето семейство винаги е имало любов, всички много се обичаме. Когато имаме проблем, винаги сядаме на масата и обсъждаме всички заедно. За жалост в живота на много малко хора може да се довериш. Най-близките ми хора са моето семейство и от малка съм закърмена с любов. А това е много важно за едно дете и бъдещето му развитие като личност."


Макар да е израснала в семейството на футболист, Мика Стоичкова няма отношения с подобни играчи. „Те са много далече от моя свят. В моя кръг от приятели няма футболисти", лаконична е щерката на Камата.


Михаела отдавна е обръгнала на подмятания, че е успяла благодарение на връзките на баща си. „Това, че съм дъщеря на Стоичков, не означава, че тати дава постоянно парички. Аз от 18-годишна сама си изкарвам хляба. Работила съм в радио, телевизия и къде ли още не. Така съм възпитана. В България виждам доста деца на известни личности, които живеят в сянката на родителите си. Майка ми и баща ми са ме научили, че в истинския живот няма нищо наготово.


В България младите хора трябва да са по-борбени, за да успеят. Например всички знаем, че актьорството е неблагодарна работа, защото даваш всичко от себе си, а взимаш много малко. Младите актьори заслужават да се покажат навън, защото там са оценявани по-добре. У нас всеки гледа да те спъва и да не ти позволява да се развиваш. Не мога да разбера дали това е завист или просто манталитет", разсъждава Мика.