Днес малчуганите от трета “а” група на  ЦДГ “Слънце” имаха приятно занимание. Те се научиха да правят плодова салата. Преди това техните учители Димитрова и Цветкова им показаха как сами да си приготвят сладкото изкушение. За целта на всяко всяко дете бяха раздадени необходимите  продукти – разнообразни плодове, сметана, плодови сирипои, цветни пръчици и др. С голямо нетърпение малчуганите демонстрираха какво са научили. Те проявиха усърдие и прилежност при приготвяне на вкусния десерт.
Заниманието приключи с игра “Затвори очи и познай какъв плод ядеш!” и с песен, посветена на плодовете.

“Целта на днешната проява бе да внушим на нашите възпитаници, че трябва по-често да ядат плодове, защото са полезни и съдържат витамини. Имахме и специален урок за зеленчуците и по-конкретно как трябва да ги съхраняваме за зимата. С наша помощ децата приготвиха  зеленчукови консерви” – обясни директорът на ЦДГ “Слънце” Сашка Дикова. Тя изказва благодарност на учителите и родителите, помогнали за осъществяване на полезните занимания в детската градина.

Сашка Дикова сподели, че ЦДГ “Слънце” подготвя тържество за Коледа, което ще се проведе в малкия салон на читалище “Христо Ботев”. Идеята е децата да научат повече за българските традиции и обичаи, свързани с коледните и новогодишните празници.