Целият отговор на въпроса за евентуалния извършител на убийството на сестрите Белнейски се съдържа в думите - „Нямаме заподозрян”, това заяви за Дарик радио окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов, който е и наблюдаващ прокурор по случая. Той уточни, че още преди две години в официално становище категорично е оповестено, че синът на областния управител на Пазарджик Георги Петърнейчев е щателно проверен и няма данни именно той да е замесен в убийството на двете момичета. Областният управител на Пазарджик Георги Петърнейчев коментира, че цялото му семейство е заинтересовано истината да излезе наяве. Петърнейчев добави, че исканите от полицията и прокуратурата показания и ДНК-проби са направени.

Окръжният прокурор на Пазарджик за пореден път опроверга информацията, че има заподозрян и той е настанен в психиатрична клиника. По повод публичните нападки, че синът на Петърнейчев е замесен в убийството на сестрите, Иван Даскалов изрази учудването си, защо отново се спряга точно името на сина на областния управител.

От своя страна Георги Петърнейчев призова компетентните органи, които имат отношение по случая, да излязат пред обществеността с категорична информация, която да спре спекулациите. Петърнейчев заяви още, че преди всичко е баща, освен политик и не може подобен терор да се налага на семейството му. Директорът на пазарджишката полиция комисар Емил Ганчев също потвърди, че до този момент няма събрани никакви данни за вина на Атанас Петърнейчев по случая Белнейски.

Още преди две години бившият шеф на полицията в Пазарджик Жоро Стоицев заяви, че няма съвпадение между ДНК профила на Атанас Петърнейчев и открития генетичен материал в телата на двете сестри.