Съществува опция американският плеймейкър на Лукойл Академик Кевин Крюгер да се раздели с шампионите. Възпитаникът на UNLV изпитва трудности с аклиматизацията в клуба. В своя блог, отразяващ преживяванията му в България, под наименование "Ballin` in Bulgaria", Крюгер пояснява, че не е доволен от предоставените му условия за пребиваване, както и организацията на шампионите. Гардът изтъква, че по договор е трябвало да получи апартамент, кола, както и да има на разположение сателитен пакет, включващ повечето канали от северноамериканската зона и Великобритания.

"Европейците се смееха когато им задавах въпроса кога ще се сдобия със сателитна телевизия. Предполагам, че това никога няма да се случи. Заедно с това, когато попитам за нещо свързано с моя договор, съобразено със ситуацията, винаги ми се отговаря "утре", пише синът на легендарния треньор на UNLV Лон Крюгер. В своето изложение той подчертава, че е изненадан от факта, че малко хора в България говорят английски. Баскетболистът допълва, че е поддържал контакти най-вече с бившата волейболистка на UNLV Rebels в NCAA Divison I Мария Аладжова.

Същевременно Крюгер-младши заявява, че повечето негови съотборници са приветливи хора и знаят достатъчно английски, за да се разбират по между си на терена. Също така състезателят изтъква, че залите в България са доста малки, но за сметка на това почти винаги са пълни, а феновете подкрепят доста ентусиазирано своите любимци.

Мениджмънтът на Лукойл Академик привлече Крюгер на мястото на освободения през ноември Антонио Бъркс. Синът на Лон Крюгер започна първия си сезон в Европа с екипа на "студентите" и вече изигра два мача в турнира за Еврокупата, загубени съответно от УНИКС (Казан) и Динамо (Москва). Първият двубой на Крюгер в България пък бе срещу Левски, при поражението на "студентите" със 100:105 в мач от програмата на НБЛ.