Министерството на извънредните ситуации изпрати предупреждение до териториалните си дирекции за очаквани силни ветрове в понеделник. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките в понеделник времето ще бъде студено и ветровито. В Дунавската равнина и Източна България ще духа силен вятър от запад, северозапад със скорост, достигаща до около 55-75 км/час. Облачността ще бъде променлива, по-често значителна и от време на време ще превалява слабо, предимно сняг. Във вторник ще остане ветровито, макар че вятърът ще започне да отслабва. Преваляванията ще спрат, а след обяд облачността ще намалее.

В неделя в Източна България ще превалява дъжд. Очакват се значителни количества валеж. Възможни са и гръмотевици. Предупредени са областните управители, кметове на общини и пътно-поддържащите фирми за предприемане на действия съгласно метеорологичната обстановка.

Министерството на извънредните ситуации препоръчва на гражданите при силен вятър да не остават на открито, поради опасност от падащи дървета, клони, отломки или други предмети от сгради.