Бедствено е положението в осем области в страната. Отменено е бедственото положение в Суворово, съобщиха от Гражданска защита.

47 населени места са без електрозахранване и 8 без водоснабдяване. Днес продължава работата на Пътно управление и екипите на Гражданска защита по спасяването на блокираните туристи, намиращи се в хижите в Еленския Балкан.

Вчера бяха правени неуспешни опити да се достигне до хижите, които са останали без храна.

Очаква се днес движението да бъде нормализирано в общините Каварна, Шабла и Балчик.

Международният път, който минава през Каварна и Шабла и в Румъния - през Мангалия, в момента е затворен заради снегонавявания. Това съобщи кметът на Шабла Красимир Кръстев.

Има автомобили на границата, които чакат пътя да бъде отворен и да преминат в България. Работи се с машини за отварянето на пътя.

Вътрешната пътна мрежа между селата в общината е отворена, с изключение на достъпа до две села. Ток и вода има във всички населени места в община Шабла, няма проблеми със снабдяването с хранителни продукти.

Ситуацията в община Каварна е нормална, навсякъде има ток и вода, пътищата са проходими при зимни условия, съобщи кметът на Каварна Цонко Цонев. Има проблем обаче достъпа до селата Иречек и Видно. Всички улици на Каварна се почистват и опесъчават.

Работи се по осигуряването на достъп до селата Храброво, Карбуна и Дъбрава, съобщи кметът на Балчик Николай Ангелов. Всички населени места в общината имат ток, няма проблем със снабдяването с хранителни продукти.

Снегът създаде затруднения и за движението на влаковете в страната, съобщиха от Централна гара.

Нощният влак от Варна през Горна Оряховица, който трябваше да пристигне в 6.35 ч., закъсня с 60 минути, като вече е в София. Влакът от Варна през Карлово, който е трябвало да пристигне в 6.35 ч. в София, е закъснял с 45 мин. и вече е пристигнал.

Международният влак от Белград е пристигнал в 7.05 ч. и е закъснял с 35 мин. Влакът от Силистра, който пристига в 7.30 ч., закъснява със 120 мин.

Международният влак от Солун има 70 мин. закъснение.
Не е имало спиране на влаковете през нощта.