Най-скъпата марка за парфюми и козметика в света Амуаж /Amouage/ чества своята 25-та годишнина, съобщи БГНЕС. Точно преди четвърт век кралското семейство в Оман започва производството на луксозната марка, която в превод означава „пръстен”.

Амуаж е създадена от член на кралското семейство и има за цел да демонстрира пред света богатството и традициите на страната пред света. Скъпите парфюми се изработват ръчно и се предлагат в дървени кутии. Всеки един от парфюмите е изработен по специален метод и в него се използват "най-качествените, най-редките и най-скъпите съставки", казва управителят на компанията. Той уточнява, че за тази цел служителите на компанията обикалят света и избират най-доброто.

При покупката те не се интересуват от цената. Най-скъпите парфюми достигат до 120 000 евро за един флакон. Най-разпространените серии се движат около 100 евро.

Султанат Оман е държава в Югозападна Азия, разположена на югоизточния бряг на Арабския полуостров. На северозапад граничи с Обединените арабски емирства, на запад със Саудитска Арабия и на югозапад с Йемен, както и с Арабско море на юг и изток и с Оманския залив на север.