Пламен Петков, който от 7 години живее в САЩ, е адресирал писмото си  до Софийската районна прокуратура, Софийския градски съд, Столична полиция  и до няколко медии.
Писмото е озаглавено „Апел за справедливост”. В него Пламен Петков пише:

„Рано една сутрин преди 6 дни получих телефонното обаждане, от което винаги съм се страхувал. Няколко часа по-късно бях на самолета за София – идвах за да погреба майка си, Йорданка Костадинова, на 55 години от Ботевград.
Тя е убита за секунди. Мястото е булевард „Дондуков”, пред  Министерския съвет, където тя е слизала от служебната кола, докарала я на командировка в София. Оръжието на престъплението е автомобил на фирма „Такси експрес”, ударил майка ми със скорост, превишаваща максимално допустимата достатъчно, за да я убие моментално. Физическият убиец е 18-годишен таксиметров шофьор, взел книжка преди четири месеца. Съучастник му е лицето или таксиметровата фирма, позволили му да се качи на таксито без необходимата квалификация.

Според чл. 87 от Закона за автомобилните превози, минималната възраст на водачите, осъществяващи таксиметрови превози на пътници, е 21 години. Според един друг слабо известен и рядко спазван закон, Закона за движението по пътищата, максимално допустимата скорост в населено място е 50 км/ч, и то при наличие на подходящи условия за движение. Грубото погазване и на двата закона в дъждовната
сутрин на 3 декември 2008 г. прекъсна живота на един прекрасен човек. Искрено се надявам нейният убиец и съучастниците му да бъдат наказани в справедлив процес от съда с дълга и ефективна присъда от лишаване от свобода, и това да послужи за пример на други кандидат-убийци.”

Пълният текст на писмото на Пламен Петков ще бъде публикуван в следващия брой на „Ботевградски вести”