На вниманието на Общинска администрация


На 7 август т.г. в рубриката „Имате думата” се обърнахме към хората да коментират темата „За състоянието на знаковото стопанство в общината”.
На въпроса се отзоваха не малко наши читатели с мнения и по други въпроси. От всичките подбрахме само онези, които касаят основния въпрос, за състоянието на знаковото стопанство.
Надяваме се да сме полезни на Общината и на града. Съответните компетентни органи да се вслушат в мнението на своите съграждани и от поставените въпроси да има реален ефект. 


Мненията на хората качваме без редакторска намеса:
• Няма видимост на стопа на Г.Димитров и Кърчишница. Има един стоп, а трябва да са два.
• Липсва знак СТОП на ул. Христо Ботев и бул. Партизански
• При сегашната схема на движение не мисля, че е уреден въпроса с
предимството на бул. Руски и бул. М.Искър.
• Няма видимост на стопа на Г.Димитров и Кърчишница.Има един стоп, а трябва да са два.
Според мен трябва да се отнеме предимството по ул. Г.Антонов, и без друго като идваш от бул. Партизански нямаш никаква видимост в посока ул. М. Марков
• На улицата под болницата има знак "Паркирането забранено". Вярно, има и паркинг, но той е за 10-15 коли, т.е. по 1 пациент на всеки личен лекар. А останалите болни къде да паркират?
• ЗНАКА "СТОП"ПРИ МАЗНИКА В ПОСОКА БУЛ.РУСКИ Е В КЛОНИТЕ
НА ДЪРВОТО И НЕ СЕ ВИЖДА.
• Паркинга пред ДСК и Уникредит да се отвори за клиенти на банките, колко е законна тази бариера?. Другия паркинг да се изравни с нивото на улицата, що за глупост е тази гърбица. Винаги има паркирани коли по Кирил и Методий срещу банката и при ляв завой от идващите по Руски и тези по Кирил и Методий няма как да се разминат. Това кръстовище е пълна какафония по отношение паркирани коли и знаци.
• На бул Руски при Хр.Ясенов ако може легнали полицаи много силно се кара там и децата са в опасност.
• Новия знак "Път с предимство " при кафето "Ореха" и този измислен "Стоп" от другата стана. Преди движението си беше наред, защо го промениха така глупаво?????!!!!!
• И в момента при Прогрес е смесица от объркващи движението знаци. Тировете трябва да минават покрай Гимназията ли, Що за лудост е това ?
• Стоповете на пресечките на улица Йорданка Николова с Христо
Смирненски и Стамболийски са изкъртени. Участъка от бул. Руски между Марко Марков и Христо Ботев се използува за служебен паркинг с напречно паркиране без да е означен като служебен паркинг със съответния пътен знак Освен това там има непрекъсната осева линия която забранява на водачите да преминат в другото платно и това води до нарушение от тяхна страна. Трябва да се разчертаят паркоместата, да се премахне непрекъснатата осова линия и да се обозначат служебните паркинги на РУП и Районен със с пътен знак за служебен паркинг или да се забрани паркирането в този участък.
• А какво ще кажете за Малкия пазар , по рано имаше кръгово движение, а сега всеки си минава където иска ,дано като го асфалтират нищо да просветне.
• На Зольовец също е объркващо. Знака стоп е сложен при плод и зеленчука, не се вижда.На часовника знака стоп също се не вижда, от часовниковата кула няма никаква видимост наляво. Трябва да излезнеш по средата на пътя ,за да видиш идва ли някой отдолу. Други объркващи стопове са при старата аптека, където главна улица се явява тази от ловното. Това е голяма глупост.
И защо отвориха улицата при училище Христо Ботев?
• С новата маркировка по бул Руски е забранено изпреварването и при положение че има паркиран автомобил в едното платно е неизбежно заобикалянето му без да се извърши преминаване в другата лента, което е забранено. Необходимо е да се забрани паркирането по целия булевард като се поставят съответните знаци. Паркираните пред полицейското управление служебни автомобили са в абсолютно нарушение.
• На 5-те кьошета на Манастирска, Руски, Гръбчев пред магазина по каква причина на сред кръстовището както се казва е нещо като паркинг. Все пак трябва да имаме нещо различно и ние.
• Аз искам да попитам : Какви мерки взима общината с праха , който се вдига по всички разкопани улици /разкопани улици по който не течът ремонтни дейности/? В други общини поливат по 2-3 на ден тези улици с вода , за да не се вдишва този прах от хората ?
С уважение: редакцията на Етрополската секция на botevgrad.com.