Тази вечер в ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” се проведе руски поетически рецитал под надслов „Все начинается с любви”. Той съдържаше любовна лирика на поети от времето на Пушкин до наши дни. Учениците представиха редица известни стихотворения под съпровода на руски песни. Вечеринката бе допълнена с откъси от класически руски филми. 


Възпитаниците на гимназията от 10в клас, с помощта на учителя си по руски език – г-жа Олга Каменова, взели спонтанното решение да посветят една вечер на руската поезия, за да покажат какво могат и колко са научили досега. Подобна изява се прави за първи път в гимназията. 


В края на рецитала учениците благодариха на учителката си за всички положени усилия през годините. А тя от своя страна поздрави тримата от тях, които са взели участие в национален конкурс по руски език „Гимнастьорка”. Даниела Милчева, Цветомира Крилатска и Стоян Клюнков представили отлично гимназията на национално ниво и затова бяха наградени от директора – г-жа Даниела Колева, с рекламни чадъри на училището.


Гости на събитието бяха ученици, учители, родители и представители на федерация  „Съюз на съотечествениците”.


Ива Николова