Първата си победа в НБЛ Балкан постигна днес при домакинството си на Черно море Тича с 85-73 /26-14, 25-13, 15-19, 19-27/. Още в първата четвъртина зеленобелите взеха аванс от 12 точки, във втората прибавиха още 10 и на полувремето резултатът бе 51-27. До средата на третия период бе достигната и най-голямата разлика от 31 точки. След което последва отпускане в играта на Балкан и до края на мача "моряците" намалиха изоставането си до 12 точки за крайното 85-73.


Отново силен мач изигра Михайло Секулович, който стана топреализатор с 25 точки. Оссвен това черногорският център направи и дабъл-дабъл с овладените 14 борби, като прибави към актива си и 5 асистенции, което определи и висок коефициент -  36.  Близо до дабъл-дабъл бе и сънародникът му Амин Хот, който вкара 11 точки и има 9 завършващи подавания. Колин Вос отбеляза 12 точки, Ивко Ивков има 11, 9 вкара Николай Маринов, с 6 точки е Здравко Христов, 5 добави Станимир Маринов, Кочев е с 3, а дебютантът Иван Йолов завърши с 2.


За Черно море Тича отново с най-много точки - 15, е Александър Янев. 13 вкара Мъркович, 12 имат Джурич и Диков, с по 9 са Цонков и Куртев.


В този мач Балкан игра без Джейкъб Холмън. Американецът си замина за Щатите, след като напусна Ботевград в сряда, без да се  обади лично нито на треньорския щаб, нито на клубното ръководство. Оставил само съобщение на председателя Михаил Михайлов, в което споменава за възникнали проблеми в семейството му в САЩ.


От клуба съобщиха, че това е едностранно нарушение на договора с БК Балкан от страна на играча. И ще търсят правата си по съответния ред. В момента търсим усилено заместник на Холмън, има вероятност това да стане още в началото на следващата седмица, съобщи Михаил Михайлов.


В предстоящия 6-ти кръг следващата събота Балкан гостува на Левски 2014. Днес "сините" загубиха гостуването си на Академик Бултекс 99 в Пловдив с 98-76, в Правец Лукойл Академик победи Ямбол с 91-69, а посленият мач от кръга Рилски спортист - Спартак е утре.