Ямбол продължава работа по селекцията за новия сезон. В зала “Диана” днес се очаква да пристигнат двама американци, които ще изкарат пробен период в клуба, съобщава ямболското издание “Делник”.


191-сантиметровият Брайкус Перин носи екипа на естонския Тарвас през миналия сезон, а след това за кратко играе и в Тунис. Преди това той е в ростера на друг тим от тази страна - Африкейн. Преминава и през британския Бристол, където записва средно по 15.8 точки, 2.8 борби и 3.4 асистенции в 18 двубоя. В кариерата си досега той е бил част и от холандския Вейрт, от унгарските ЗТЕ и Кечкемети, и от израелския Бийър Яков. Завършва университета в Уисконсин през 2011 г. 


196-сантиметровият Алън Арнет е бивш възпитаник на университета в Югозападна Джорджия, а професионалната му кариера преминава през словашкия Лученец, където реализира средно по 21.8 точки и е избран за Играч №1 на сезона в лигата през 2015/2016. След това трупа опит в Южна Америка и Уругвай.


Към състава на Ямбол ще се присъединят и двама млади играчи. 20-годишният Мартин Чавдаров прекара последните няколко сезона в Италия, а 16-годишният Илия Стефанов е гард.