Днес в деня на честването на 90-годишния юбилей футболният отбор на Балкан спечели последния си мач в първенството на Югозападната трета лига. Той се наложи като домакин над третия в класирането Вихрен Сандански с 2-1. И в крайното класиране е на 13-то място с 38 точки от 10 победи, 8 равенства и 16 загуби.


Преди мача на Вихрен бе връчена купата за третото място в класирането. Противно на някои очаквания, двата отбора предложиха оспорван мач, като всеки един от тях се стремеше към победата. Те заформиха здрава битка през цялото време и показаха мъжка, но коректна игра.


Домакините успяха да обърнат развоя на срещата, след като получиха гол още в 8-та минута. Успяха да изравнят в 55-та след отличен рейд на Ивайло Цветанов и негов удар в близкия ъгъл.


Десет минути преди края отбелязаха и второ попадение, което се оказа победно. Отново в основата му бе Ивайло Цветанов, който навърза няколко защитници, центрира в наказателното поле и Кристиян Кръстев след удар с глава забоде топката в мрежата.


До края гостите от Вихрен се опитаха да стигнат до изравняване, като дори претендираха за дузпа в последната минута. До нов гол обаче не се стигна и Балкан победи с 2-1.


След този последен кръг стана ясен и вторият изпадащ отбор след Велбъжд Кюстендил. Това е Германея Сапарева баня, който загуби гостуването си на Хебър с 2-0, а Ботев Ихтиман спечели като домакин срещу Спортист Своге с 3-2.


Всички резултати от последния 34 кръг: Ботев Ихтиман - Спортист Своге 3-2, Хебър - Германея 2-0, Симитли - Сливнишки герой 2-2, Чавдар Етрополе - Беласица 0-1, Велбъжд - Рилски спортист 1-5, Оборище Панагюрище - Марек 1-0, Надежда Доброславци - Пирин Разлог 0-4, Банско - Миньор Перник 0-4


Новият член на Втора лига е Хебър. Все още не е обявено дали вторият Оборище ще играе бараж.