Президентът на ПФК "Беласица" (Петрич) Костадин Хаджииванов заяви, че не е правил никакви самопризнания и не се е обявил пред съда в Германия за виновен.

В момента Коце Маца е със семейството си в София и усилено чете българските вестници, за да научи какво е писано за него от задържането му в Солун до финала на процеса в Германия.

„Този процес срещу мен бе абсолютно скалъпен, никога не съм правил експорт на цигари, не са замесени и мои фирми в афера", заяви Костадин Хаджииванов.

Коце Маца заяви още: Чувствам се добре, напълно нормално. Нормално е да съм доволен от това, че съм на свобода. Принципно не съм чувствал особени притеснения, защото съм знаел как седят нещата и че аз няма вина в този целия каламбур, който е организиран. Така че не съм се притеснявал особено. Неприятното беше, че трябваше да се пишат глупости по вестниците три месеца и половина, и три месеца и половина да седя и да ме разкарват в Гърция и Германия.

Защо ви арестуваха? Какъв беше този процес?

Този процес е базиран на някакви догадки, липсата на всякакви доказателства, направен по един незаконен начин. не съм се крил, ако имат някакви претенции към мен. Цялата работа е обидна не заради това, че аз съм замесен в случая, а за отношението на България към своите граждани и към България от страна на Германия. Ако имаха някакви претенции към мен нормалното беше, България е член и на Интерпол и на ЕС, да поискат от българската прокуратура и съд да бъда екстрадиран е Германия. Цялата работа е изпълнена с много незаконни действия и пропуски правени, включително и събирането на доказателства.

В какво ви обвиниха? Какво пледираше прокурора в Германия?

В крайна сметка, аз доколкото знам от медиите, които сега чета със задна дата, и от това което знам, което е искал първоначално – имаше съвсем други претенции към мен. Вие си задайте факта защо в един момент немския съд решава да ме освободи с условна присъда и с някаква глоба естествено, защото няма как да ме освободи като невинен защото се излага по тоя начин. А това да се навият на тази сделка е поради факта, че те просто нямаха никакви доказателства срещу мен и бяха допускани нарушения при събирането на тези доказателства. Не може в случая да се цитират някакви гръцки фирми, гръцки превозвачи и в същото време никой да не си е направил труда нито да ги потърси нито да ги разпита. Това е абсурдно – за хора, които имат отношение по случая, никой не ги търси, не ги разпитва.

Какъв е размерът на наложената глоба?

Не знам. Вие сте взели достоверна информация –120000 евро ли е вашата информация. Аз бях упълномощил адвоката си по какъвто и да е начин да направи така, че да бъда освободен. Това, което се говори тук, че съм направил пълни самопризнания, не знам дали някой си е направил труда да е бил на процеса, или ако не – по законов начин да поиска протоколите, аз не съм си отворил устата по време на този процес. Как така съм ги направил тези самопризнания ми е малко чудно, или съм спал по това време.