Тимът на Евроинс Черно море спечели дербито срещу Спартак в Плевен, побеждавайки с 86:81. Двубоят бе част от програмата на X кръг на НБЛ. След този успех варненци вече имат 7 победи и 3 загуби, докато отборът на Дарин Великов записа 4-а загуба след старта на шампионата. Така "моряциите" се утвърдиха на третото място във врменното калсиране, докато Спартак остана 4-и. Първи е шампионът Лукойл Академик, а на втора позиция е Левски със 7-2.

Най-резултатен за победителите беше Атила Сантош с 22 точки и 13 борби, Желко Бойович добави 17 точки, като беше 4/8 от тройката. Александър Янев направи много силен мач, реализирайки 16 точки, а Кори Макинтош приключи с 14 точки за успеха на Евроинс Черно море.

Капитанът на Спартак (Плевен) Хрисимир Димитров отново бе най-резултатен за своя тим с 27 точки и 7 борби, Саша Топчов добави 14 точки и 7 борби, а Роб Престън завърши с 13 точки при поражението на домакините.

Двубоят започна силно за играчите на Спартак, които след 10 минути поведоха с 18:10. Гостите от морската столица реализираха едва 10 точки заради слабата си игра в нападение. Постепенно обаче тимът на Даниел Димитров изравни играта, сваляйки разликата на 4 точки в началото на втората четвърт. Тройка на Александър Янев доближи гостите само на 1 точка за 22:23. Черно море стигна до равенството за 25:25, 05:09 минути преди края на полувремето. Впоследствие след много силна игра на Желко Бойович и Александър Янев, които демонстрираха доста точен мерник от тройката, гостите постигнаха аванс от 6 точки за 31:25. Спартак свали дефицита за 29:31, но Янев отново вкара от зоната за три точки за 34:29. Тимът на Дарин Великов направи всичко възможно да се върне в мача. Отговорността отново пое капитана Хрисимир Димитров, който в последната минута и половина на втората част изтормози защитата на Черно море и вкара 5 безответни точки за 34:34. В крайна сметка след кош на Ърл "моряците" имаха минимален аванс от 2 точки след 20 минути игра за 36:34.

Третата четвърт започна с много силна игра на гостите от Черно море. Александър Янев и Кори Макинтош бяха неудържими, като българското крило се отличи и с много добри изяви в подкошието. Така 2 минути след подновяването на играта Евроинс Черно море поведе с 45:38, а впоследствие и с 47:39. Роб Престън намали на 46:49, самостоятелен пробив на Владимир Маринов направи резултата 48:49. Гардът бе фаулиран и след успешно изпълнен наказателен удар резултатът отново бе изравнен за 49:49. В следващите минути обаче тимът на Черно море бе пълновластен господар на терена. Баскетболистите на Даниел Димитров успяха да натрупат отново солидна разлика, този път от 8 точки за 58:50, 01:51 минути преди края на частта. До края Спартак успя да свали разликата на 6 точки след силна игра на капитана Хрисимир Димитров за 54:60.

В решителната последна четвърт "моряците" дръпнаха с 10 точки за 64:54, но тройка на Роб Престън и кош на Саша Топчов направи резултата 59:64 в полза на гостите. Желко Бойович реализитра за 67:59 след два успешно изпълнени наказателни удари, а по-късно Атила Сантош отново направи аванса на гостите 10 точки за 69:59, 7 минути преди края. По-късно трета тройка на Бойович изведе Евроинс Черно море напред за 72:61. Точен изстрел от зоната за три точки и Хриси Димитров вдъхна надежда на домакините, но в следващите минути тимът на Даниел Димитров поддържаше аванс между 8 и 10 точки. Разликата вече бе 12 точки за 80:68, 04:42 минути преди края след забивка на Атила Сантош. Бразилският център демонстрира много добро взаимодействие с плеймейкъра Кори Макинтош и бяха с основен принос за добра игра на "моряците" в последната четвърт. Последните минута и 12 секунди обаче бяха изцяло за възпитаниците на Дарин Великов. Две тройки на Роб Престън и една на Хриси Димитров върнаха интригата, 30 секунди преди края, правейки резултата 81:84 в полза на Черно море. Старши-треньорът на домакините взе таймаут и в последвалото нападение Хриси Димитров изпусна на пробив, а борбата овладя Атила Сантош, който бе фаулиран. Бразилецът бе точен и при двата си изстрела от фауллинията и в оставащото време сътезателите на Спартак нямаха какво повече да направят и отстъпиха на своя съперник.