Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изрази увереността си, че Димитър Бербатов ще докаже класата си на „Олд Трафорд”.

Шотландският спец развърза кесията за капитана на българския национален отбор през лятото като даде за него рекордните за клуба 30,75 милиона лири. Въпреки няколко моменти проблясъци обаче, Бербатов все още не успява да разкрие пълния си потенциал с фланелката на „червените дяволи”.

Критиците на благоевградчани го обвиняват, че не работи достатъчно здраво, но Фърги, от своя страна, смята, че недоброжелателите на българина прекаляват.

„Димитър е страхотен играч. Все още обаче трябва му намерим най-правилното място в състава, за да използваме максимално качествата, с които разполага”, коментира сър Алекс.

„Всеки може да види, че българинът има огромен потенциал. Той е фантастичен. Много малко са футболистите, които могат да правят това, на което Дими е способен. Това е състезател, който може да решава мачове”, Фъргюсън за пореден път защити Димитър Бербатов пред английските медии.