Легендата на Ейре и един от най-авторитетните спортни журналисти на Острова - Тони Каскарино, заяви в специално интервю за "Тема Спорт", че мениджърът сър Алекс Фъргюсън не е доволен от дебютния сезон на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед. Журналистът на престижния британски вестник "Таймс" прави сравнение между Бербатов и бившия му съотборник в Тотнъм  - може би най-опасния играч на Ейре - Роби Кийн.

"Всички помним страхотното им партньорство в Тотнъм. Ако трябва да говоря за всекиго от тях по отделно обаче, ще кажа, че Бербатов е много по-техничен играч. Без съмнение е един от най-добрите нападатели в световния футбол, но наистина е изключително мързелив на моменти. Коефициентът му на полезно действие е доста спорен предвид количеството работа, която върши на терена. От друга страна, Роби е много по-бърз и играе с по-голямо настроение", казва Каскарино, след което дава оценката си за първия сезон на Бербатов на "Олд Трафорд". "Някои го определят като задоволителен, но за мен е страшно разочароващ. Аз самият очаквах много повече от него. Мисля, че и сър Алекс Фъргюсън споделя мнението ми, макар че не го показва публично. Алекс обича футболисти, които оставят сърцето си на терена, а Бербатов определено не е от тях".

Тони Каскарино споделя също, че не вярва във възможността Стилиян Петров да стане капитан на Астън Вила. "Не вярвам. При него се получава същият проблем, както при Бербатов. Играе на приливи и отливи, а един непостоянен футболист не може да бъде официален лидер на своя отбор. Иначе ми харесва Мартин Петров от Манчестър Сити, който ще бъде пределно амбициран да се докаже след дългото отсъствие заради контузия. Колкото до Божинов, за него все още нямам изградено мнение", признава бившата ирландска футболна звезда.