Британският вестник Independent се нагърби с нелеката задача да избере най-лошите филми на отминаващата година. Мненията по-долу са на техните критици, с бонус 11-то заглавие

11: Рамбо (Rambo)
"За да оправдае насилието във филма, Сталоун превръща войниците от Бурма в такива изроди, че практически няма сцена, в която те да не изнасилват или убиват някого."

10: "Пришълецът срещу Хищника: Реквием" (Alien vs Predator: Requiem)
"Ужасен до степен, че ви се ще да си прережете вените. Легиони човешки статисти биват изядени в това безсмислено допълнение към поредицата за "Пришълецът"."

9: Праведно убийство (Righteous Kill)
"Първото продължително партньорство на Пачино и Де Ниро на големия екран е нещо, което вярвахте, че не бива да пропускате, но се оказа, че бъркахте. Чудесна възможност да видим падението на две кино легенди, на цената на една."

8: Любов по време на Холера (Love in the Time of Cholera)
"Адаптацията на класическия роман на Габриел Гарсия Маркес е обидно скучна."

7: Полупрофесионалисти (Semi-Pro)
"Успехът на Уил Ферел е една от най-големите мистерии на последните години. Трудно е да намерим нещо в него, което ни харесва, камо ли да ни разсмива."

6: 88 минути (88 Minutes)
"Толкова много неща са объркани в този филм, че човек не знае откъде да започне. Най-лошото е че е близо 30 минути по-дълъг, отколкото заглавието обещава."

5: Star Wars: The Clone Wars
"Поредният опит на Джордж Лукас да изкара пари от поредицата си. Мястото на действието отново е в някаква галактика, която е недостатъчно далеч от нас."

4: "Първата неделя" (First Sunday)
"Срамен момент дори за най-малко смешния човек, направил кариера в областта на комедията - Айс Кюб."

3: Никога не се предавай (Never Back Down)
"Опитва се да оправдае уличното насилие и омразата срещу жените. Простено ви е да го харесате само ако сте нацист.

2: Запознай се със спартанците (Meet the Spartans)
"Ако от Холивуд искат да направят нещо наистина добро за спасяването на планетата ни, най-лесно е да спрат да правят подобни боклуци"

1: Катастрофален филм (Disaster Movie)
"Първата дума във филма е "лайно", повечето от шегите му се въртят около лайна и в края логичната диагноза е - самият филм е лайно. Филм, толкова лош и унизителен за актьорите в него, че почти авангарден."